Lise Tanıtım Rehberi

25.05.2022 2223

Ortaokul ve liselerimizde görevli psikolojik danışman ve rehber öğretmenlerimizle yaptığımız çalışmalar sonucunda ortaöğretimde doğru okulu tercih etmede öğrencilerimize yardımcı olmak, onların ortaöğretim kurumları ile ilgili bilgilendirmek üzere 15-16-17 Şubat 2022 tarihlerinde kurumumuz rehberlik hizmetleri bölümü moderatörlüğünde çevrimiçi "Lise Tanıtım Günleri" düzenledik. Bu tanıtım sürecinde liselerimizin idareci, öğretmen ve öğrencileri okullarını tanıtırken ortaokul öğrencilerimiz öğretmenleri ve aileleri eşliğinde merak ettikleri bilgileri edinmiş oldular. Üç gün süren programa bir günde en fazla 2859 öğrenci, 178 öğretmen, 38 velinin katıldığı görülmüştür. Düzenlediğimiz bu etkinlikte ilçemizde bulunan; fen lisesi, Anadolu lisesi, Anadolu imam hatip lisesi, mesleki ve teknik Anadolu lisesi türündeki okulların özellikleri, bu okulların eğitim programları hakkında tanıtıcı bilgiler sunuldu.

Önümüzdeki tercih döneminde yapılacak çalışmalarda öğrencilerimizin, velilerimizin ve tercih danışmanlarımızın yararlanabilmesi için yaptığımız çalışmaları, okullardan gelen bilgiler doğrultusunda "Lise Tanıtım Rehberi" başlığı altında bir araya getirdik. Rehberimizde ilçemizdeki okulların yanı sıra; sıklıkla tercih edilen komşu ilçelerdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri ile İstanbul ili içinde merak edilen Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri, Güzel Sanatlar ve Spor Liselerinden bazılarına da yer verdik.

Lise Tanıtım Rehberi için tıklayınız.